CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 July 2010

Add and Drop subject

Wahhhhhhhhhhhh.. actually hati aku ini ada sikit panas la.. tapi dah menggelegak jugak la.. huhu.. sebabnya, ada ke patut internet kolej ni.... slownya mengalahkan siput.. siput pun tak slow macam dia.. aiyakkkkkkkkkkkkkk..

hehehehhe.. kenapa aku marah sangat dengan internet kolej ni kan, ye lah, hari ini, tanggal 5 july 2010, hari add & drop subject untuk semester 1 2010/2011.... so semua student, diwajibkan menghadiri sesi ni. Bagi yang time table nya masih tidak di-completekan lagi masa last semester la. yelah. mana la tahu ada yang nak tambah subjek ke.. sebab telebih rajin and otak macam roket. kekeke.. or ada yang nak buang subjek ke sebab telebih malas-nya and otak macam.... macam.. macam apa ye?? hehehe.. macam aku kot.. slow nak mampuih.. kekeke.....

Well dulu, masa last semester, aku just sempat add satu subjek sahaja. sebabnya, subjek yang lain aku tak sure lagi nak add or tak. masuk semester baru, so baru la dapat decide betul-betul kan yang mana yang terasa berkenan dihati untuk dipelajari semester ini... auwwww.. boleh pulak macam tu kan. hehehhe.. eh.. eh.. aku peduli apa... aku yang nak belajar.. bukan orang lain.. kan.. kan..

Eh.. cop cop, topik aku tuh sebenarnya geram kan tapi ayat aku kat atas tu macam tak geram pun. hehehe... meh sini nak geram ni......

Sepatutnya time slot aku yang telah ditetapkan ialah pada pukul 9.30 pagi tadi. (ouch, skema-nya ayat).. so pergi la aku ke wisma(admin& management building) ni, buat-buat jadual semua.. .. ada satu subjek yang clash, iaitu business ethics yang clash dengan public sector accounting.. macam gempak aja kan bunyi subjek. al-maklumla subjek student final year. hahaha..(kepoyoaan sudah melanda diriku.. kaw me nga!!!), kalau clash sudah, kena la cari pengganti yang lain kan.. aik??? macam itu ka?? bukan-bukan. kalau kapel lelaki sama itu perempuan betul la cari pengganti, hehehe,, but kalau bab subjek ni, kena la cari section lain kan. so aku punye subjek yang clash tuh, ada 1 section je yang boleh masuk. lagi 2 section, clash dengan 2 subjek lain. lagi satu aku lupa maaaaaaa. hehe.. tetapi.. malang pulak nasib, aku tak boleh nak register section tuh sebab dah full capacity. so, member-member aku ni dengan rajinnya pergi la jumpa kakak yang dekat help desk. so kakak tuh bagitahu kena buat surat mintak increase capacity and mintak cop dari dean. wow.. marvelous..

Pergi la kiteorang ni jumpa dean, sempat lagi kena interrogate nih. waduh-waduh.. then naseb lepas. balik wisma, settlekan semua. But tak sempat nak print sebab full. sebab apa full.. semua com. kat lab full dengan student foundie yang baru nak masuk degree. aiyakkkkkkkk.. tak pape. kita makan dulu.

Sempat lagi nih, lepas makan tadi, tido kejap. ingat g wisma balik, boleh la settlekan semua kerja kan, balik-balik je wisma, usha semua lab memang still padat dan mampat macam ikan-ikan dalam tin sardin tuh.. tapi aku still lagi manage untuk menyelit. hehehe.. so dengan confidentnya masuk la ID and password. masuk rawa/online.. tinggal nak print time table sahaja. tetapi............ haaaaaaaaaa.. part ni la sebenarnya baru masuk part yang aku geramnya... internet macam siput!!! berapa kali daaaaaaaa aku log out then masuk balik... tak boleh-boleh jugak. then dengan muka yang macam kambing kena mandi, aku terus melangkah keluar dari lab dan menuju ke kereta dan ke rumah dan masuk kebilik aku sekarang ni. aiseh!!!!!!!!!!!!!!!! hampeh!!!!!!!!!!!!!!..... tidak pernah dalam sejarah aku ni selama belajar kat sini jadi gini.

Memang sumpah seranah semua keluar la. hehe, tapi 'cuppy cake' aku je la yang dengar and layan marah aku tu. hehehe.. luaran, maintain. agegegege... so esok, sambung balik g wisma and hopefully berjaya la print out time table. mesti korang pelik kan kenapa la aku bersungguh and macam poyo je nak marah sebab tak boleh print out kan.. yelah, kalau aku tak print out time table, maknanya aku ni yang bernama aimee maziah ni still tak confirm lagi la akan berada dalam kelas tu. bila da print, maknanya sudah confirm.. so memang confirm la. hehehe..

ok guys, wish me luck for tomorrow. amin.. xoxo to all

04 July 2010

Lea Salonga - Don't Cry For Me Argentina

video

(Evita:)

It won't be easy, you'll think it strange
When I try to explain how I feel
that I still need your love after all that I've done

You won't believe me
All you will see is a girl you once knew
Although she's dressed up to the nines
At sixes and sevens with you

I had to let it happen, I had to change
Couldn't stay all my life down at heel
Looking out of the window, staying out of the sun

So I chose freedom
Running around, trying everything new
But nothing impressed me at all
I never expected it to

Chorus:

Don't cry for me Argentina
The truth is I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don't keep your distance

And as for fortune, and as for fame
I never invited them in
Though it seemed to the world they were all I desired

They are illusions
They are not the solutions they promised to be
The answer was here all the time
I love you and hope you love me

Don't cry for me Argentina

(Backround Humming chorus)

(chorus)

Have I said too much?
There's nothing more I can think of to say to you.
But all you have to do is look at me to know
That every word is true

warna flag gituh aku kasik. heheheh